Megszakították a U2 berlini koncertjét, mert elment Bono hangja

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 02., 12:56
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Dráma.

Néhány szám elhangzása után kénytelen volt megszakítani berlini koncertjét a U2 ír zenekar, mert énekesének, Bonónak elment a hangja. A szombat esti fellépésen Bonónak már a kezdetektől problémák voltak a hangjával, és rendszeresen kortyolgatott forró italt egy termoszból, hogy folytatni tudják az előadást.

A Beautiful Day című szám elhangzása után, amelyet egy lelkes rajongó éneklésének segítségével adott elő, Bono levonult a színpadról és nem is tért vissza. Majd indoklás nélkül bejelentették, hogy a koncert nem folytatódik.

„Sajnáljuk, hogy ma este meg kellett szakítani koncertünket. A show előtt Bono jó formában volt, hangja is nagyszerű volt, és vártuk második berlini fellépésünket, ám néhány dal után teljesen elment a hangja. Nem tudjuk mi történt, orvosi segítséget kérünk” – írták később a honlapjukon közzétett közleményükben.

Az együttes közölte, hogy a közönség egy későbbi időpontban ismét meghallgathatja koncertjüket.

Az Experience + Innocence turnéjuk keretében az együttes péntek este Berlinben frenetikus sikerű koncertet adott, amelyen Bono elítélte a szélsőjobboldali erőszakcselekményeket a németországi Chemnitzben. Egy videóüzenetben kivetítették németül a #wirsindmehr (mi vagyunk többen) jelszót, amit a nézőközönség vastapssal fogadott. A többen vagyunk a bevándorlásellenes, Németország bezárkózását sürgető szélsőjobboldali erők ellen fellépők jelszava.

Borítókép: MTI/EPA/Danny Lawson

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 02., 12:56
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
koncert
U2
Bono
Berlin
Ezt már olvasta?