Janisch Attila: Tüntetés a kollektív elmebaj ellen

szerző
Janisch Attila
publikálva
2017. okt. 15., 06:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nemcsak Orbán az ország szégyene, hanem a jelenlegi ellenzéki kínálat is.

Az LMP és a Momentum után az Együtt és a PM sem vesz részt a Gulyás Márton által szervezett és közösnek tervezett ellenzéki tüntetésen. Azt majd a rájuk nem szavazók felé kellene megindokolni, hogy miért nem – persze, csak ha becsülik még egyáltalán valamire mindazokat, akik esetleg rájuk szavaztak volna.

De sebaj!

Remélhetőleg így is lesz összefogás, mindazok összefogása, és tüntetése az egyre veszedelmesebb hatalom ellen, akik éppen ezért a csak az önérdeket szem előtt tartó arroganciájuk, és a közérdekkel szembeni önzésük miatt nem fognak ezekre a különutas pártocskákra szavazni.

Szégyen, hogy Magyarország polgársága évtizedek óta tűri azt, hogy egy paranoiára hajlamos hazug irányítsa az országot.

De legalább akkora szégyen, hogy ebben az országban, ebben a társadalmi és politikai helyzetben, a lakosság hetven százalékának teljes anyagi, egzisztenciális és morális kiszolgáltatottsága mellett ez (vagyis ezek a pártok és szűk látókörű politikusaik) az ellenzéki kínálat (tisztelet a kevés kivételnek). Legalábbis  2017-ben, hiszen a 2018-as választásokra készülve – önhibájából – javarészt ebben az állapotban van a baloldali demokratikus ellenzék.

Amit tesznek, az nem hiba, hanem bűn – és pedig azért bűn, mert azzal, amit tesznek, egyre többeket sodornak át oda (Jobbik), ahová tartozónak józan ésszel egyetlen demokrata és egyetlen liberális sem vallhatja magát, és ahová a választók átsodródását minden demokratikus és liberális balodali pártnak, politikusnak kötelező lenne megakadályozni.

A józan észt említettem az imént. De hol van itt józan ész?!

2017-re Magyarország teljes egészében elsüllyedt a politikai és társadalmi irracionalizmusban. A hatalmi elmebaj és kollektív abnormalitás országa lettünk.

Persze, vannak még más ilyen helyek is a világon. De ezek listáján mindenképpen valahol az elsők közt a helyünk. És még fejlődésben vagyunk.

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

*

De hogy ne így legyen, ezért mindazoknak a balodaliaknak, demokratáknak, liberálisoknak, akik nem gondolják, hogy ezek az ellenzéki pártok ezekkel az elveikkel és döntéseikkel (jól) képviselik őket, ott kell lenniük az október 23-i tüntetésen, függetlenül a saját pártpreferenciáiktól.

Annyian mondták le a részvételt, hogy végül egyáltalán nem lesznek pártok a Közös Ország Mozgalom október 23-i tüntetésén

Gulyás Márton volt már jobb hangulatban is. „Végül pártok nélkül kényszerülünk demonstrálni október 23-án. Voltam már jobb hangulatban - leszek is még. Ettől még megyünk tovább, gondoljon bárki bármit, illetve legyen bárki bármilyen cinikus is.

szerző
Janisch Attila
publikálva
2017. okt. 15., 06:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?