Hosszú Katinka: „Körvonalazódik, hogy ki lesz az edzőm”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 16:53
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Shane Tusup vagy valaki más.

Beszéddel és egy 200 méter vegyes leúszásával nyitotta meg Hosszú Katinka szombaton az Univer24 nevű kecskeméti úszóeseményt. A Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, jól van, az elmúlt öt év menetelése után jó most csak edzeni január–februárban. Bár kihagyott három év eleji versenyt, mint mondja, ugyanúgy edz, mintha rajthoz készülne.

„Már körvonalazódik, hogy ki lesz az edzőm” – jelentette ki.

Azt nem árulta el, hogy ez a férje, Shane Tusup lesz (ismét), vagy valaki más. Mindenesetre Hosszú márciusban már versenyezni akar.

(Nemzeti Sport)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 16:53
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  rworse
  2018. február 11., 22:57
  Sőt, még a doppingtémába is belemehetnék...
 2. 6
  tiszapolgári
  2018. február 11., 22:45
  Na és a doppingtéma? Abba nem akarsz belemenni?
 3. 5
  rworse
  2018. február 11., 21:34
  Summa summárum, Shane kezdő edző, de van bizonyos érzéke hozzá, lehet belőle nagy edző másokkal is. Jó versenysport-edző nincs tehetséges sportoló alany nélkül - a sportoló tehetsége pedig az adottságokból, a képességekből, a készségekből és a rengeteg akaratos és hatékony munkából áll össze. (Meg az élenjáró doppingból...)
 4. 4
  rworse
  2018. február 11., 21:27
  tiszapolgári, 3

  Ezt még nem tudjuk. A jövőben derül ki. Egyelőre Katinkán kívül nem voltak olyan tehetséges-munkaképes tanítványai, mint Katinka. Technikailag eddig nem volt különösebben képzett Shane, inkább a fizikai képzésben hozott újat, amennyiben az egyébként is rengeteg edzésmunkát követelő úszás edzésmunkáját intenzifikálta egy olyan szintre, amit csak különleges fizikai adottsággal bíró sportolók bírnak el, mert a többiek nem tudnak regenerálódni ennyi és ilyen intenzív munkából, még a rengeteg regeneráló eszköz használata mellett sem.

  Katinka tehát a jelek szerint elsősorban abban különleges adottságú, hogy olyan munkamennyiséget és munkaintenzitást elbírt az utóbbi négy évben, amilyen munka mellett a többiek majdnem mindegyike elkerülhetetlenül túledzetté válna, a legmodernebb regeneráló eszközök és doppingszerek használata mellett is. Shane tehát kipróbált egy új fizikai képzést, Katinka esetében bejött. Az úszás technikáját tekintve Shane egyelőre folyamatosan képzi magát, hogy minél kevesebbszer kelljen tanácsot kérnie a hozzáértőbb edzőktől - merthogy eleinte sokszor kért, kevésbé értvén hozzá.

  (És akkor még a doppingtéma, amibe itt most nem mennék bele, hacsaknem külön kérésre.)

 5. 3
  tiszapolgári
  2018. február 11., 14:08
  2

  Nem értek hozzá, ezért csak kérdezem: Shane Tusup tényleg olyan jó edző-e, aki majd képes lesz tehetségeket felfedezni és belőlük bajnokot nevelni? Vagy csak egyszer történt meg az, hogy találkozott egy kivételes képességű és úgy tűnik, nagyon ambiciózus sportolóval?
 6. 2
  rworse
  2018. február 11., 09:56
  Hargitai azt mondja, hogy Shane kvázi fontosabb nekünk, mert ő még évtizedekig komoly magyar edző lehet, míg Katinka ugyebár már legfeljebb csak néhány évig tud élsportoló lenni.
 7. 1
  yoyo
  2018. február 11., 07:54
  Szerintem ez annyira közérdekű kérdés, hogy megszavaztatnám:
  - Ön szerint ki legyen Hosszú Katinka új partnere?
  - Ki mutatna jól Hosszú Katinka mellett a medence partján?
  esetleg:
  - Ön szerint miben kellene változtatnia önmagán Shane Tusupnak, hogy méltó legyen Hosszú Katinkához?

  Ha nem lenne ennyire sürgető (Katinka márciusban már versenyezni szeretne), akkor esetleg egy reality show keretében lehetne eldönteni: Katinka partnert keres címmel az RTL klub műsorán.

  De a kormány is beszállhatna egy hatalmas nemzeti konzultációval, elvégre itt a tét olimpiai arany, és világcsúcs!

Komment írásához vagy regisztrálj