Trump ügyvédje elismerte: 130 ezer dollárt fizetett hallgatásáért a pornósztárnak

szerző
MTI
publikálva
2018. febr. 14., 10:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az amerikai elnök magánügyvédje elismerte a kifizetést, de azt állítja, saját pénzéből fizetett.

A Wall Street Journal azt állította egy januári cikkében, hogy Michael Cohen ügyvéd 2016 októberében juttatta el Stephanie Cliffordhoz a pénzt abból a célból, hogy a pornóiparban Stormy Daniels néven ismert színésznő ne beszéljen nyilvánosan a viszonyról a választási kampány idején. A pornószínésznek 2006-ban volt szexuális kapcsolata az akkor még csak ingatlanmágnás Donald Trumppal.
Cohen most a New York Times című napilapnak elküldött nyilatkozatban azt állítja, hogy Donald Trump nem térítette meg neki ezt az összeget sem holdingja vagyonából, sem az elnökválasztási kampánya terhére. 
„A Stephanie Cliffordnak történt kifizetés törvényes tranzakció volt, és nem hozzájárulás a kampányköltségekhez” – írta az ügyvéd.
Cohen elmondta a lapnak, hogy egy hasonló nyilatkozatot küldött a szövetségi választási bizottságnak is, mert az ügyben panaszt tett a testületnél a Common Cause nevű civil lobbiszervezet.
A Common Cause arra kérte a választási bizottságot, hogy vizsgálja ki a 130 ezer dollár eredetét, és állapítsa meg, hogy a tranzakció nem minősül-e közvetett módon fizetett és túlságosan nagy összegű kampányfinanszírozásnak. Cohen azt mondta: a panaszban szereplő állításokat nem támasztották alá tényekkel, és jogilag értékelhetetlenek.
Egy héttel a Wall Street Journal jelentése után az In Touch című folyóirat jelentetett meg egy interjút, amely Clifforddal készült 2011-ben, és amelyben a színésznő azt állította, hogy szexuális kapcsolata volt Trumppal, miután találkozott vele egy golfversenyen a nevadai Tahoe-tónál. 
Ez egy évvel azután történt, hogy Donald Trump elvette harmadik, mostani feleségét, Melania-t, valamint négy hónappal azelőtt, hogy fiuk, Barron megszületett.
Január végén megjelent egy nyilatkozat Stephanie Clifford nevében, és ebben az szerepelt, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Donald Trumppal. Clifford azonban még aznap szerepelt egy tévéműsorban, és úgy tűnt, elhatárolódik a nyilatkozattól. Azt mondta, nem tudja kitől származik, és a rajta szereplő aláírás sem olyan, mint az övé. A Fehér Ház közleményben határozottan tagadta, hogy Donald Trumpnak és Stephanie Cliffordnak bármikor szexuális kapcsolata lett volna.
Azóta, hogy Trump indult az elnökválasztáson, és azóta is, hogy elnök lett, több nő vádolta meg őt szexuális zaklatással, illetve azzal, hogy fogdosta őket. Donald Trump minden ilyen vádat tagad.

szerző
MTI
publikálva
2018. febr. 14., 10:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?