Kiderült: valójában drága a „rezsicsökkentett” gáz

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 14., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A lakosság csak veszít az állami gázon.

Nem jól, hanem kifejezetten rosszul járt a lakosság a rezsicsökkentett hatósági gázárral, írja az Index Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető nyomán. A politikus többévnyi pereskedés után megszerezte a vonatkozó számlákat az állami MVM gáznagykereskedő cégétől és a Magyar Földgáz-kereskedőtől (MFGK).

Tóth a gázimportról szóló adatok alapján azt állítja, hogy a lakosság veszített a beszerzési árhoz képest: nagyobb csökkentés lett volna indokolt, mint amit az állam a rezsicsökkentéssel adott. A politikus szerint már 2013–2014-ben is buktak valamennyit a fogyasztók a túl magasan tartott állami tarifán, viszont azóta az olaj- és a gázár jelentősen csökkent, így még rosszabbul járt a lakosság a rezsicsökkentett hatósági árral.

Tóth szerint 2013 és 2017 között egy háztartás átlagosan 70 ezer forinttal kevesebbet fizetett volna, ha az állam hagyja érvényesülni a piaci folyamatokat.

A politikus érvelését támasztja alá, hogy a piaci áron dolgozó E.On már olcsóbban adja gázt, mint az állam. Ezen Németh Szilárd valahai rezsibiztos is kiakadt mondván, a multi azzal, hogy olcsóbban adja a gázt, valójában az országgyűlési választásokba akar beavatkozni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 14., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?