Visszalép az Együtt terézvárosi jelöltje a DK-s Oláh Lajos javára

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Oláh Lajos 2014-ben is legyőzte a Fideszt.

Nyíri Gábor, az Együtt terézvárosi képviselőjelöltje közleményben jelentette be, hogy visszalép a DK-s Oláh Lajos javára – írja az Index.

Nyíri a következőkkel indokolta döntését:

„Hódmezővásárhely világosan megmutatta, hogy az ellenzék képes legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép a legesélyesebb jelölt javára. 2014-ben Terézváros és Erzsébetvárosban a DK-s Oláh Lajos győzte le a Fidesz jelöltjét. Nem kérdés, hogy április 8-án is ő lesz a legesélyesebb ellenzéki jelölt; az egyetlen, aki képes megverni a Fideszt.  Ezúton hivatalosan bejelentem, hogy visszalépek a DK-s Oláh Lajos javára Terézváros és Erzsébetvárosban. Csak Bajnai Gordont, az Együtt volt elnökét tudom idézni:

ahol az ellenzékiek visszalépések révén nem teszik egyértelművé, hogy ki az esélyes ellenzéki jelölt, ott a vereség felelőssége egyértelműen az övék lesz.

Én nem teszek keresztbe a Fidesz legesélyesebb ellenfelének. Azt javaslom minden más ellenzéki jelöltnek Terézváros és Erzsébetvárosban az LMP-től a Momentumosig, hogy lépjenek vissza a DK-s Oláh Lajos javára, különben ők is felelősek lesznek egy esetleges vereségért és a Fidesz helyi győzelméért. A választókat pedig arra kérem, hogy pártjuk döntésétől függetlenül is, egyéniben szavazzanak Oláh Lajosra!”

Oláh Lajos 2014-ben a szavazatok 37,8 százalékával, alig 0,6 százalékponttal előzte meg a Fideszt.

Az Együtt több másik, az ellenzék számára nyerhető választókerületben sem indít jelöltet, de cserébe eddig nem sokat kaptak: jelen állás szerint még abban a csepeli körzetben is rájuk indul a szocialista párt, amelyet 2014-ben az Együtt színeiben nyert meg Szabó Szabolcs.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?