Orbán Nyírbátorban fényezte a családi vállalkozásokat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 14:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Még nem a felcsúti családi vállakozásokat.

“Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak" – mondta Orbán Viktor hétfőn Nyírbátorban, ahol egy alkatrészgyártó üzem, a Rosenberger Magyarország Kft. mintegy hatmilliárd forint értékű új beruházását jelentette be.

false

 

Fotó: MTI-Czeglédy Zsolt

Az MTI tudósítása szerint Orbán arról elmélkedett, hogy a rendszerváltás után a magyar piacgazdaság előtt példaként általában Németország szerepelt, amely egy vesztes világháború után is képes volt megteremteni az új német ipart.

"A német családi vállalkozások a német emberek 68 százalékának adnak munkát, és a teljes német gazdasági teljesítménynek mintegy 50 százalékát adják. Ide szeretnénk eljutni mi is – mondta. – Olyan gazdaságot szeretnénk, mint a német, a családi vállalkozások adják a jövőben a reményeink szerint majd a teljes magyar gazdasági teljesítmény felét, és azt szeretnénk, ha a magyar embereknek mintegy hatvan-hatvanöt százaléka a magyar tulajdonú gyárakban és üzemekben dolgozhatna."

A tudósításból ugyan nem derült ki, hogy Orbán hány olyan magyar – családi – vállalkozóra gondolt, akik reményei szerint a hazai gazdasági teljesítmény felét adnák, de tartunk tőle, hogy egy kezünkön meg tudnánk számolni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 14:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?