Kovács Zoltán: Még mindig készülnek a Soros-csoportok a közrend megzavarására

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 06., 09:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Őszre várták, de még mindig várják. Kovács ígért egy titkosszolgálati jelentést is.

Egy darabig az volt a slágertémája a kormánynak, hogy forró lesz az ősz, zavargások meg kormánydöntő szándékú megmozdulások lesznek "Soroshoz köthető szervezetek" szervezésében.

Már december van, ilyesmi viszont nem történt. Úgyhogy az Index megkérdezte a kormányszóvivőt, mi az álláspontjuk a nem létező zavargásokról, netán forró télre számítanak-e. A válaszból kiderült, a kormány még mindig meg van győződve arról, hogy "Soroshoz köthető" csoportok zavargásokra készülnek. Kovács állítja:

a kormányülésen látott egy titkosszolgálati dokumentumot „a Soros-hálózatok tevékenységéről“, úgyhogy „tényekről beszélünk és szándékokról“.

„Ezek a kísérletek napirenden vannak“, mondta, „radikális vagy anarchista csoportok“ is léteznek, amelyek meg akarják zavarni a közrendet. „Ezek tények“ – emlékeztetett.

Kovács azt nem árulta el, milyen szervezetekre gondol, de azt igen, hogy ezt a titkosszolgálati dokumentumot, amirő beszél, még senki sem látta a kormánytagokon kívül, még a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai sem.

De Kovács megígérte, hogy a bzottságnak beküldi majd a Soros külföldi és magyarországi tevékenységéről szóló titkosszolgálati jelentések kivonatát, a részleteit megismerhetik az ellenzéki képviselők is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 06., 09:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
zavargások
Ezt már olvasta?