Micsoda bátorság: a Magyar Krónika főszerkesztője bírálja a kormányt, amiért az betiltja a gender szakot

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez még Bencsik Gábort is megdöbbentette.

„Ne legyen igaz a hír. Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől” – írta ki a Facebookjára Bencsik Gábor a kormánypárti, a kinyíló pitypangról is beszámoló Magyar Krónika főszerkesztője.

Bencsik arra reagált, hogy a hvg.hu értesülése szerint a kormány egyetlen rendelettel tiltaná a társadalmi nemek tudománya képzést Magyarországon, csak azért, mert a szak a kormánynak nem tetszik. Úgy tudni, az egyetemeknek 24 órát adtak, hogy véleményezzék az indoklás nélküli rendeletmódosítást.

A kormány egyetlen rendelettel tiltaná be, hogy gender szakot indítsanak a magyar egyetemek

Indoklás persze nincs. Az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztéséről ír a hvg.hu, mely megtiltaná, hogy a jövőben képzés induljon társadalmi nemek szakon, vagy ahogy a politikai vitákban nevezik, gender szakon. A portál szerint a hét elején az egyetemek alig 24 órát kaptak arra, hogy véleményezzék az előterjesztést, amely mindenféle háttéranyag nélkül, indoklás nélkül érkezett.

Bencsik a posztjában azt írja, hogy a gendertudományokat az egész világon kutatják és oktatják. „Ezekben a szellemi műhelyekben bőven van zabhegyezés is, meg túltolt feminizmus is, számos tanszék a szélsőséges liberalizmus fellegvára. Más műhelyekben pedig értékes munka folyik, segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom.”

Szerinte nonszensz, hogy „a magyar tudományosság ne kapcsolódhassék be ebbe a folyamatba, a tudományos konferenciákon ne legyen jelen magyar kutató, a folyóiratokban ne jelenjék meg magyar szerző. Valaki azt írta az ügy kapcsán: nem kell félni ettől a konfliktustól. Igaza van, de ellenkező előjellel. A betiltás ugyanis nem konfliktus. Legyen gender szak, és mi, keresztény konzervatívok ütközzünk velük. Aki bízik a saját érvei erejében, az nem akarja betiltani az ellenfelét”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 10., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?