Élőben rákosizta le a jobbikos képviselő Orbánt a Tv2 reggeli műsorában

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 16., 12:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Végre behívott a Tv2 egy ellenzéki képviselőt a műsorába, erre tessék.

A Tv2-t még március végén büntette meg a Kúria, ugyanis a csatorna reggeli műsorai megsértették a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy a választás előtti időszakban aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosítottak a Fidesz–KDNP-nek, mint más jelölő szervezeteknek.

A Kúria az ügy során 6,21 millió forint bírságra kötelezte a csatornát, valamint felszólította, hogy fejezze be a jogsértő magatartást és jobbikos képviselőket is hívjon meg az adásba.

Utóbbit nem sikerült teljesítenie a csatornának a választások előtti utolsó 10 napban egészen ma reggelig, amikor is Jakab Péter, a Jobbik képviselője volt a meghívott vendég abból az apropóból, hogy a Jobbik a vártnál gyengébben szerepelt a választáson. Erről, Vona lemondásáról és a párt jövőjéről beszélgetett volna Istenes László műsorvezető a szóvivővel.

Azonban Jakab inkább arra használta szereplését, hogy élő adásban jól beolvasson a kormányközeli csatornának.

Először is megköszönte, hogy ott lehet, mert bár másfél éve a párt szóvivője, először jutott be a Tv2-be, ahogy ő nevezte, a „magyar médiavilág leghírhedtebb no-go zónájába”. Ahol nem a magyar törvények a hatályosak, hanem valamiféle fideszes szokásjog. „Nyugodtan lehet hazudozni, álhíreket gyártani a Jobbikról.”

Itt még Istenes László próbálta megszakítani és normális mederbe terelni a beszélgetést, azonban Jakab gyakorlatilag nem hagyta szóhoz jutni, és folytatta azzal, hogy „Andy Vajna közpénzen felhizlalt csatornája nem a magyar törvények hatálya alá tartozik, hanem csak a Fidesz és csak Orbán Viktor hatálya alá”.

Amikor a képviselő a választási csalásokról kezdett beszélni, Istenes teljes mellszélességgel állt ki a kormány mellett és bizonygatta a választások tisztaságát.

De szóba került Orbán március 15-i beszéde is:

„Tízezer magyar munkavállaló egyéves jövedelméből migránsoztak és sorosoztak, miközben ezrével engedték be a migránsokat, miközben tönkretették az egészségügyet és az oktatást – mondta –, ezt teszi a Tv2 is, amikor közpénzből riogatja az embereket.”

„Az ötvenes években Rákosi Mátyás, vagyis a korabeli Orbán Viktor azt mondta újságíróknak, hogy a sajtó feladata nem a tájékoztatás, hanem a tömegnevelés, ezt magyarul úgy hívjuk, agymosás. Én nem szeretnék az 50-es években élni. Szerkesztő úr, én nem szeretnék az 50-es években élni, és gondolom, hogy ön sem” – mire Istenes azzal vágott vissza, hogy Jakab mit gondol a Hír Tv-ről.

A jobbikos képviselő még gyorsan meghívta Istenest és a nézőket is a szombati tüntetésre, majd egyszerűen felállt, kezet fogott a műsorvezetővel, és kisétált azzal, hogy köszöni, „hívjanak legközelebb is”.

A műsor megtekinthető itt:

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 16., 12:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?