Az új kormány első intézkedései között szerepel a Stop Soros törvényjavaslat szigorítása

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. máj. 14., 14:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De előtte még az Alaptörvényt is hozzápofozzák.

Változatlan célok mellett, a változó körülményekre tekintettel szigorítana a kormány a Stop Soros törvényjavaslaton, amelyhez az alkotmányos alapokat is meg kell teremteni – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterjelöltje kinevezése előtti meghallgatásán hétfőn az Országgyűlés igazságügyi bizottságában.

Rogán Antal ezzel kapcsolatban annyit közölt: a jogszabálynak minden olyan tevékenységet meg kell akadályoznia, amelynek célja, hogy Magyarország területére a magyar törvények megkerülésével, a nemzeti szuverenitás megsértésével, illegálisan hozzanak be bevándorlókat. Mint mondta, jelenleg külföldről támogatott szervezetek nyújtanak segítséget ehhez. 
A demográfiai fordulatról is tervez nemzeti konzultációt a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetiroda – ismertette, és célnak nevezte, hogy 2025-ig az ország a digitális kultúra tekintetében az Európai Unió első öt országa között legyen.
A jelölt, akit a bizottság hét tagja támogatott, míg öt ellene szavazott, közölte azt is: tárcája továbbra is a legalacsonyabb költségvetésű lesz, államtitkárai száma pedig négyről háromra csökken.

Korábbi vonatkozó írásunkat itt olvashatják:

Totális zagyvaság, mégis tönkreteheti a civil szervezeteket a Stop Soros

Bár csak a választások után szavaznának róla, a Fidesz valószínűleg nem fogja elengedni. „Beláthatatlan következményei lehetnek, nemcsak minket, de a többi civil szervezetet is elég komoly veszély fenyegeti" - mondta lapunknak Demeter Áron, az Amnesty International Magyarország emberi jogi szakértője, amikor a kormány Stop Soros névre keresztelt törvénycsomagjáról kérdeztük.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. máj. 14., 14:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?