• Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév alkalmából levélben köszöntötte a magyarországi zsidóság képviselőit.

  "Mint mindig, amikor a régit felváltja az új, amikor az óév helyére az új esztendő lép, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, felülvizsgáljuk a terveinket" – fogalmazott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökéhez, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökéhez, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökéhez és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijához intézett levelében Orbán.

  "Magyarország kormánya egy olyan jövőért dolgozik, ahol a fontos dolgok összekötnek bennünket: hazánk, nemzetünk, családunk szeretete, vallási hagyományaink tisztelete és a külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelem. A zsidó újév alkalmából tisztelettel köszöntöm Önt és az ünneplő magyarországi zsidó közösséget. Kívánom Önöknek, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva" – zárta levelét.

  false

   

  Fotó: MTI

  Vagyis még egyszer „a fontos dolgok“, amik mintegy legkisebb közös többszörösként „összekötnek bennünket“, legalábbis Orbán világképében:

  - haza szeretete

  - nemzet szeretete

  - családunk szeretete

  - vallási hagyományok tisztelete.

  - külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelem.

  (MTI)

  Haza, nemzet, család, vallás, fenyegetés, önvédelem.
 • BRFK

  „Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.”
 • Végül köszönöm személyes jókívánságait, amit ezúton viszonzok anyaként, kulturális és oktatási bizottsági elnökként és Magyarország második legerősebb pártja, a Jobbik országgyűlési képviselőjeként.
  Dúró Dóra levele Pozsgai Zsoltnak, Magyar Hírlap
 • A kerület minden zsidaja ide tömörült.

  Cikkcím a 444.hu-n.
 • Nem sokkal később megérkezett a Várkert Bazár megújításával megbízott L. Simon László (42), és Szörényi Levente felé fordult. – Reménykedhetek abban, hogy néhány szám erejéig én még itt játszhatok a zenekarral? – kérdezte a Kossuth- és Erkel-díjas rocklegenda, a kormánybiztos pedig örömmel kérte fel, hogy augusztus 20-án lépjenek színpadra. – Mit mondjak? El vagyok ragadtatva! – áradozott Levente, és úgy sugárzott a boldogságtól, mint amikor kissrác volt.

  Blikk: Szörényiék 47 év után léptek fel a várban
 • A nyest egy 20 kV-os távvezeték betonoszlopára kapaszkodott fel Kisszentmártonban, de ösztönei nem érezték a veszélyt. (...) Az oszlopok ugyanakkor veszélyesek is. Nemcsak a madarak, hanem más állatok, még a nyest is áramütést szenvedhet rajtuk.

  A Baranya megyei online Különös nyestpusztulás című cikkéből
 • „Nekem 14 ezerről 12 ezerre csökkent a rezsim, na ezért szavaztam a Fideszre” – mondta a nyugdíjas János, aki éppen egy padon beszélgetett Éva nevű ismerősével. (…) Jánossal Éva is egyetértett, a szavazókörben szerinte is a Fidesz fog nyerni, aminek egyébként nagyon örül. Arra a kérdésre, hogy ő is a Fideszre szavazott-e, azonban már azt mondta, hogy nem, hanem az MSZP-re. „Csak úgy. Tudtam, hogy a Fidesz mindenképpen nyerni fog” – válaszolta a döntése okát firtató kérdésünkre.

  Egy panelház, amely eldöntheti a Fidesz kétharmadát; Origo
 • Rokonszenves a hármas, mert történtek jó dolgok, de maradtak komoly hiányosságok is. Ennek ellenére én ötöst adnék, mert fontosnak tartom, hogy végre deklarálták azt, amire a kultúránk épül: hogy keresztények vagyunk.

  Bogányi Gergely a kormány kultúrpolitikájáról a Heti Válaszban