A magyarok megállíthatatlanok voltak a kajak–kenu Európa-bajnokságon

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 19:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

10 arany + 3 ezüst + 3 bronz!

A magyar válogatott minden idők egyik legjobb szereplését produkálva 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a Plovdivban vasárnap befejeződött kajak-kenu Európa-bajnokságot.

Szombaton öt első és egy harmadik hely volt a mérleg. Ötszáz méteren mindhárom döntő magyar sikert hozott a két kajaknégyesnek – Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta, illetve Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán –, továbbá a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus duónak köszönhetően. Ezer méteren győzött a kajakos Bodonyi Dóra, a Hagymási Réka, Farkasdi Ramóna kajakos duó, az ugyancsak kajakos Kopasz Bálint pedig harmadik lett egyesben.

false

 

Fotó: MTI

Vasárnap délelőtt 500 méteren további két aranyat és egy bronzot gyűjtöttek a versenyzők. A két győzelem az első és az utolsó fináléban született: előbb a kajakos Takács Tamara egyesben, majd végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos duó párosban lett első 500 méteren. Ugyanezen a távon Kopasz Bálint (K-1) a harmadik helyen végzett.

false

 

Fotó: MTI

A legrövidebb távon, 200-on öt érmet, két-két aranyat és ezüstöt, valamint egy bronzot szereztek a magyarok. Lucz Dóra ezúttal egyesben diadalmaskodott nagy csatában, a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó pedig fölényes győzelmet aratott. A férfiak K-1-es számában, valamint a női kenu egyesek versenyében két második hely jutott a magyaroknak a két győri, Horváth Bence, illetve Devecseriné Takács Kincső révén, a bronzérem pedig a kenu páros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nevéhez fűződött.

false

 

Fotó: MTI

A záró 5000 méteres döntők is magyar sikerrel indultak a kajakos Bodonyi Dórának köszönhetően, majd a folytatásban Varga Dávid ezüstöt szerzett a kenusok versenyében. Az aranyak számát tekintve korábban csak a 2002-es szegedi, a 2004-es poznani és a 2006-os racicei Eb volt ilyen eredményes, mint a mostani.

false

 

Fotó: MTI

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 19:16
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  tiszapolgári
  2017. július 18., kedd 09:33
  Az én Fradi–Puskásra való odakapcsolásom nem tartott hosszú ideig, max. tíz perc. Szokásos magyar meccs volt, előbb a zöld rúgott bele a kékbe, az visszaadta, akkor a zöld is revánsot vett és így tovább.
  Terveztem a brazil öregfiúk meccset, rá is kerestem, hogy kik vannak a csapatban, de Ronaldinho és Ronaldo (Luis Nazário de Lima) nem volt ott, úgyhogy a végén elfelejtődött.
 2. 6
  Hóvarjú
  2017. július 17., hétfő 22:38
  Én meg hüje fellyel Del Pierót, Puyolt, Rivaldót, Abidalt, Jay-Jay Okochát, a felejthetetlen Amokachit ésTöftinget (?) néztem a Sport1-en, ha tudtam volna, hogy létezik a valóságnak egy olyan dimenziója, hogy Fradi-Puskás, nyomban odakapcsolok. Nem éltem teljes életet.
 3. 5
  Világos
  2017. július 17., hétfő 15:01
  Az M 1 Tv vasárnap 8 órás hiradóban ezekről egy szót sem szólt. Bezzeg a
  a Fradi-Puskás ? a balta lett volna a lábuk forgács és vérőzön.
  Ezek voltak a nagyszerü szerzemények. Szorul a Haladás meg a DVTK.
 4. 4
  rworse
  2017. július 17., hétfő 12:49
  Műhelymunka. Valaha a magyar fociban is volt. Akkortájt kapkodtak a magyar edzőkért a világban. Az ötvenes évekig.
 5. 3
  tiszapolgári
  2017. július 17., hétfő 09:19
  Na, azért annyira talán nem. Belenéztem a Fradi–Puskásba, az akadémisták között eggyel több volt az akadémista (1), mint a Fradiban (0).
 6. 2
  sukkmarci
  2017. július 17., hétfő 08:01
  ahogy a fociban
 7. 1
  tiszapolgári
  2017. július 16., 20:39
  Elképesztő, ahogy a kajak-kenuban egymást érik a jobbnál jobb generációk.

Komment írásához vagy regisztrálj