Rászállt az önkormányzat a melegétel-osztókra, költözniük kell, de nincs hova

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 02., 12:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak a baj van azokkal, akik a saját szakállukra jótékonykodnak.

A Heti Betevő nevű jótékonysági kezdeményezés évek óta oszt vasárnaponként ételt rászorulóknak, többek között a Klauzál téren. Előfordul, hogy itt 300 adagot is szétosztanak. Ennek most vége. Az utóbbi időben ugyanis annyit vegzálta a csoport hetedik kerületi alegységét az önkormányzat, hogy inkább feladják a harcot, és új osztóhely után néznek. „Elfogyott a cukiságpatronunk, elvesztettük a jóhiszeműségünket! Amit változatlanul akarunk: segíteni rászoruló embereknek“’ — írták tegnap a Facebook-oldalukon a heti betevősök.

false

Péntek reggel aztán magánszemélyek, befogadó önkormányzatok, szervezetek segítségét kérték: „Annak érdekében, hogy folytatni tudjuk, kell egy hely! Lehetőleg a belvárosban vagy annak vonzáskörzetében levő helyszínt keresünk, ahol 300 ember számára tudjuk biztosítani a vasárnapi ebédet. Legjobb lenne egy magánterület, de befogadó önkormányzatok felajánlásait is várjuk.”

false

 

Fotó: Heti Betevő/Facebook

A hvg.hu cikke szerint a helyi önkormányzat korábban betiltotta a Klauzál téri ételosztást, a segítők egy magánterületre szorultak vissza. A térről az önkéntesek kísérik oda a rászorulókat kisebb csoportokban, ez viszont megviseli az önkéntes segítőket.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 02., 12:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 rworse
  rworse
  2017. június 03., szombat 07:38
  Motyó

  Miért zavarja, miért zavarja...
  Hát mert szem előtt van. Egy csomóan látják, hogy a kormánypropagandával ellentétben vannak az országban megszorultak, rászorulók, ráadásul nem is csak a hajléktalanok mennek ingyenebédért, ingyenruháért, hanem kisnyugdíjasok, kiskeresetűek...
  Osszanak meleg ételt az osztogatók valami eldugott helyen, ahol nincsenek turisták és rendes NER-alattvalók, osszanak paraván mögött, vagy a városszéli erdőben, ahol senki se látja, de még jobb lenne, ha nem osztanának, és akkor hamarabb kipusztulnának, akik rontják a városképet.
  Rontják a képet, azért zavarja.
 2. 2 hahaha2011
  hahaha2011
  2017. június 02., péntek 18:09
  Egy mocskos banda....Nem akadályozni kell segíteni!
 3. 1 Motyó
  Motyó
  2017. június 02., péntek 14:50
  Felfoghatatlan számomra, miért zavarja az illetékes elvtársakat, ha valakik valakiken segítenek. Lehet, hogy ki kellene rakni egy nagy viki képet, és alá írni: Neki köszönhetitek, és máris mehetne a dolog. Ha nem veszik észre a szarkazmust...

Komment írásához vagy regisztrálj