Újabb díj a folyton rohanó anyának

szerző
MTI
publikálva
2018. jún. 25., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kassán is díjat nyert az Egy nap.

Az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért Szamosi Zsófiának ítélte a legjobb színésznőnek járó Kék Angyal díjat a kassai Art Filmfesztivál nemzetközi zsűrije.

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a 200 filmet felvonultató kassai fesztivál versenyprogramjában tizenhárom alkotás szerepelt, a díjakat a hétvégén adták át.

Szamosi Zsófia tíz éven át játszott Pintér Béla színházi társulatában, országos ismertségre az HBO Terápia című sorozatában tett szert. Főszerepet kapott az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmben, majd A martfűi rémben nyújtott alakításáért elnyerte a Magyar Filmdíjat a női főszereplő kategóriában.

Az Egy nap című alkotást a Filmalap Inkubátor Program 62 millió forintos támogatásával készítette el Szilágyi Zsófia forgatókönyvíró-rendező. A film főhőse egy háromgyerekes anya, cselekménye nagy része a hétköznapok rutinjára épül, a háttérben a házasság válsága húzódik.

A film világpremierje májusban, a 71. cannes-i filmfesztiválon volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

A hazai mozikban novemberben lesz látható, a Vertigo Média forgalmazásában. Szilágyi Zsófia filmje a Partnersfilm produkciójában készült Kenesei Edina és Pataki Ági vezetésével, az operatőr Domokos Balázs, a vágó Szórád Máté volt.

 

szerző
MTI
publikálva
2018. jún. 25., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?