Ezt nem láttad jönni: vizsgálat indul Trump ellen az igazságszolgáltatás akadályozása miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 15., 15:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vajon mi lesz a vége?

Igazából nincs már olyan nap, amikor ne jönne egy újabb botrány Donald Trumppal kapcsolatban, most éppen arról ír a The Washington Post, hogy az amerikai elnök ellen is vizsgálatot indít az igazságszolgáltatás esetleges akadályozása miatt a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozást vizsgáló különleges tanácsadó, Robert Mueller.

A lap szerint Robert Mueller kiterjesztette vizsgálódásait arra is, hogy vajon az elnök nem próbálta-e akadályozni az igazságszolgáltatást az orosz szálak vizsgálatakor. A Post öt anonim forrást idéz: a hírszerzés három szervezetének vezetője, illetve volt vezetője fogadta el, hogy találkozzék Robert Muellerrel. Dan Coats, az amerikai hírszerző szerveket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) direktora, Mike Rogers, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetője és Richard Ledgett, az NSA volt igazgatóhelyettese állítólag a hét elején egyezett bele, hogy Mueller munkatársai meghallgassák őket.

A The Washington Post szerint nem új keletű a vizsgálat, amely arra irányul, hogy kiderítse: megpróbálta-e akadályozni az igazságszolgáltatást Donald Trump. Az ügy állítólag James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója május 9-én történt elbocsátása óta napirenden van.

Comey a múlt héten a szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatásán úgy vélekedett, hogy az orosz szálak felderítésével foglalkozó FBI-vizsgálat miatt menesztették őt, Donald Trump ugyanis szerinte nehezíteni akarta az egyes munkatársaira, így Mike Flynn volt nemzetbiztonsági tanácsadóra vonatkozó vizsgálatokat. Comey a meghallgatáson nem állította ugyan, hogy az elnök akadályozni akarta volna az FBI-vizsgálatot, de úgy fogalmazott: ennek kiderítése a Robert Mueller vezette bizottság feladata.

Trump ügyvédje, Mark Corallo persze cáfolta a lap értesüléseit, sőt „felháborítónak és megbocsáthatatlannak” nevezte az állításokat. Azóta pedig Trump is aktivizálta magát a Twitteren, bár ebben nincs semmi meglepő:

Aktivizálta magát

Aktivizálta magát

Fotó: Donald Trump/Twitter

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 15., 15:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?