Áder végigjárná gyalog Magyarországot a népszerűségért?

szerző
magyarnarancs.hu, MTI
publikálva
2017. aug. 09., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A szlovén államfő pont ezt teszi: nekiindult az országnak, hogy sétával növelje népszerűségét.

Gyalog járja végig Szlovéniát Borut Pahor államfő, így próbálva növelni népszerűségét az elnökválasztás előtt – közölte a helyi sajtó szerdán. Borut Pahor és kísérői – a fia és két kommunikációs szakember – kedden indultak útnak a magyar határ melletti Őrihodosról (Hodos), és minden nap 40 kilométert tesznek meg, hogy hétfőre elérjék a Pirani-öblöt.

A szabadságán gyalogló elnök nem rejti véka alá, hogy így akarja népszerűsíteni magát az őszi elnökválasztás előtt. Bevallotta, hogy idő előtti választási kampányról van szó, s az útról készült fotókat folyamatosan töltik majd fel a közösségi oldalakra. Az államfő a csodálatos táj megtekintése mellett így akar találkozni azokkal az emberekkel, akiktől támogatást vár – írták helyi lapok.

Áder és Borut

Áder és Borut

Fotó: MTI

Míg egyesek Szlovéniában dicsérik az elnök fiatalos, jó fizikai állapotát, mások populizmussal vádolják és azt írják internetes kommentjeikben, hogy Pahor ugyanúgy a közösségi oldalak rabja, mint Donald Trump amerikai elnök. Pahort már eddig is sokan „Instagram-királynak” nevezték.
A szlovén államfő mandátuma ebben az évben jár le. Az elnökválasztás dátumát pénteken hozza nyilvánosságra Milan Brglez házelnök. Szlovén lapok szerint Borut Pahor egyelőre a legesélyesebb az elnöki posztra. Eddig egyedül csak Milan Kucannak sikerült kétszer elnyernie az öt évig tartó államfői mandátumot, mindkét esetben már az első körben győzött.

Szlovéniában nem ritka, hogy politikai háttér nélkül, a show-bizniszből (színészek, humoristák, valóságshow-sztárok) indulnak az elnökválasztáson – jelenleg is négy, hasonló hátterű személy jelentette be indulási szándékát.

Borut Pahor nemrég jelezte: nem a szociáldemokrata koalíció támogatásával indul, mint 2012-ben, hanem függetlenként. Politikai pártok támogatása nélkül az elnökjelölteknek 5000 aláírást kell összegyűjteni az induláshoz, s ez kiváltható még 3 parlamenti képviselői és 3000 civil aláírással vagy 10 parlamenti képviselői aláírással.

szerző
magyarnarancs.hu, MTI
publikálva
2017. aug. 09., 12:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?