Hiába a büntetőügyek, a Fidesznél nem lehet annyit mutyizni, hogy elzáródjanak a pénzcsapok

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 27., 11:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Simonka György köre nagyon jól járt a Békés megyei fejlesztési források elosztásával.

Miközben a kormánypárti Simonka György rokonainak és cégeinek érintettségével költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás van folyamatban, az országgyűlési képviselő köre újabb uniós százmilliókhoz jutott a terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) Békés megyei forrásaiból – írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a Simonkához több szálon is köthető Medgyesegyházi Ipari Park Kft. nemrég 450 millió forintot kapott arra, hogy a településen ipari parkot hozzon létre.

false

 

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A tavaly bejegyzett társaság a helyi önkormányzat mellett két cég birtokában van, mindkettőben megtalálhatók Simonka György rokonai és bizalmasai. Az egyik cég az a Paprikakert Tész Kft., amely minden bizonnyal érintett abban a vizsgálatban, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség folytat a fideszes politikus környezetében. Utóbbi vállalkozásban korábban Simonka is tag volt, de a cég tulajdonosa most egy olyan ember, aki az országgyűlési képviselő üzlettársa egy másik gazdasági társaságban, de jelenleg előzetes letartóztatásban van a 11 gyanúsítottat fölvonultató Simonka-ügyben.

A TOP-források elosztásával Pusztaottlaka is jól járt, ez az a település, ahol korábban Simonka György polgármester volt. A néhány száz fős falu 600 millió forintot kapott a helyi vadaspark „élményközpontúvá” fejlesztésére.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a pénzkiosztás folyamata is gyanús volt, hiszen a Békés Megyei Önkormányzat területfejlesztési bizottsága furcsa körülmények között hozta meg a döntést a kifizetésekről. A pénzek szétosztására mindössze egy napja volt a testületnek, és úgy szavaztak, hogy nem is ismerték a pályázatok pontos részleteit. Az öttagú bizottság négy fideszes politikusa simán megszavazta a pályázatokat, a szocialista Varga Zoltán tartózkodott. Utóbbi elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy a szavazás napján csak a pályázatok címeit ismerték a döntéshozók, így valójában nem is tudták, hogy mire szórják szét a 18,3 milliárd forint uniós támogatást. Az persze már csak hab a tortán, hogy a bizottság elnöke dolgozott Simonka György egy korábbi vállalkozásában.

Nemzeti konzultáció Simonka György fideszes képviselőről

Az Együtt képviselője ráadásul a valóságra vonatkozó kérdéseket tesz föl. Tudta, hogy Simonka György a rendszerváltás óta eltelt közel 30 évben az egyetlen olyan országgyűlési képviselő, akinek a tiszteletdíja nagy részét végrehajtás miatt levonja az Országgyűlés Hivatala? Tudta, hogy Simonka György az első Békés megyei országgyűlési képviselő az elmúlt 27 évben, akivel szemben végrehajtást rendeltek el?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 27., 11:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?