Oltári nagy kamu a sikerpropaganda: a Tényeket szinte minden este megveri az RTL Híradója

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 17:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Valamiért egyre kevesebben kíváncsiak a „Soros megölte volna az anyját” jellegű riportokra.

„A Tények nagyszerű szereplését a nézők szeretete és figyelme naponta igazolja. Például amikor többen nézik, mint riválisát” – ilyenek közölt többször is az Andy Vajna TV2-jén futó, olykor megmagyarázhatatlan riportokat leadó Tényekről a szintén Fidesz-közeli Origo. Most a 24.hu ment utána az adatoknak, mert kíváncsi volt, hogy valóban többen nézik-e az TV2 híradóját, mint a rivális RTL-ét. A válasz pedig annyira nem meglepő: nem, a sikerpropaganda egyáltalán nem igaz.

„Az derült ki, hogy a TV2 műsora, a 18 és 59 év közöttiek körében mindössze 1, azaz egy este tudott győzni a 2016. december 5. és 2017. december 4. közötti egyéves periódusban az RTL Híradóval szemben” – írja a portál, és az általunk közölt kördiagramból kiderül, hogy

mindössze 2017. augusztus 31-én tudott nyerni a Tények,

de akkor is csupán 0,1 százalékkal nézték többen ebben a korcsoportban, mint az RTL Híradót. A többi napon viszont nagy hátránnyal vesztett.

false

 

Fotó: Last Days of Tények

Egy kicsit jobb számokat produkált a Tények a 18–49-es korcsoportban: egyetlen év alatt 32 estét nyert meg, 6 döntetlent húzott be, a többi estét viszont az RTL nyerte.

További adatokat és beszédes grafikonokat a 24.hu-n lehet találni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 17:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?