Fülöp kutya kínzóit négy hónap letöltendő fogházra ítélték

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 29., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kutya feje eldeformálódott, később belehalt sérüléseibe. A nagycserkeszi férfi és nő tagadták az állatkínzást.

Négy-négy hónap letöltendő fogházra ítélte szerdán a Nyíregyházi Járásbíróság B. Attilát és M. Ágnest, ők voltak a rossz körülmények között tartott és megkínzott Fülöp gazdái, írta meg a Magyar Nemzet.

Az állatvédők kritikus állapotban vették át a kutyát, később 772 ezer forintot költöttek el a gyógyítására, de a kutya végül belehalt sérüléseibe.

A vádlottak tagadták az állatkínzást, de a bíró álláspontja szerint tisztában voltak azzal, hogy Fülöp elpusztulhat, mégsem törődtek vele. A bíró azt is elmondta, hogy az állat nyakát összeszorító, fejét eldeformáló zsinór tette különösen brutálissá ezt az ügyet, de anélkül is megvalósult volna a hanyagoló, kegyetlen bánásmód.

Enyhítő körülményként vették figyelembe a büntetlen előéletet. Még nem tudni, hogy a védőügyvéd él-e a fellebbezés jogával, gondolkodási időt kért.

Az ítélethirdetés után a bíróság épülete előtt demonstrált és sajtótájékoztatót tartott a Fülöp esete nyomán megalakult, többek között foci-, kézilabda-, hokidrukkerekből álló Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoportosulás. A csapat „albrigádjai” lakossági bejelentések alapján tartanak helyszíni szemlét országszerte, ha kell, állításuk szerint a hatóságokkal együttműködve ki is emelnek állatokat. Ellentmondásos tevékenységükről, továbbá az állatvédelem magyarországi helyzetéről nemrég közöltünk hosszú cikket.

Állatkínzás Magyarországon: Ember alatti állapotok

Húsba vágó lánc, éheztetés, verés: mindennaposak az állatkínzásos botrányok, a jogi háttér hiányos, a hatóságok felkészületlenek. Egyes állatmentő csoportokat csak egy hajszál választ el az önbíráskodástól, netes fórumaikon lincshangulat uralkodik. Mit akarnak az állatok, és mit érdemelnek az állatkínzók?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 29., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    galambocskám
    2017. november 29., szerda 17:37
    Lámpavasra velük.

Komment írásához vagy regisztrálj