Varga Mihály: Aki jól akar élni, annak csak dolgoznia kell

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 08:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Varga Mihály a kormánypárti Magyar Időknek leadott közleményben reagált Botka László múlt heti, a luxusadó kivetésének szükségességéről szóló nyilatkozatára.

Míg Botka kifejezetten luxusadóról, az ország leggazdagabb rétegeinek megadóztatásáról, adómentes minimálbérről és a középosztály megerősítéséről beszélt, Varga úgy tett, mintha az MSZP már holnap általános vagyonadót szeretne kivetni. A nemzetgazdasági miniszter szerint ugyanis nem tarja erkölcsös és észszerű gondolatnak újabb közteherrel sarcolni azokat, akik legális, adózott jövedelemből vásároltak például otthont.

A kormány ráadásul semmilyen új adót nem vetne ki, ellenben visszaszorítja a feketegazdaságot. Ennek érekében pedig új eszközt is ad az adóhatóságnak: hamarosan kötelező lehet az online számlázás, így a NAV a vállalkozások legfontosabb pénzügyi adatait is láthatja. Varga szerint a nyugat-európai színvonal eléréséhez mindössze jó minőségű munkára kell koncentrálni, ezt pedig a kormány munkahelyteremtéssel és adócsökkentéssel támogatja.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 20., 08:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?