Van egy jó hírünk azoknak, akiknek már hiányoztak a kormányellenes tüntetések

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 17., 20:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jordán Adéllal indul a vasárnapi demonstráció, amelyen a szervezők a tüntetők bevonásával akciócsoportokat hoznak létre.

„Léptéket váltanak a tüntetések. A rendszerrel szembeni elégedetlenség tiltakozó energiáit építő erővé formáljuk át” – hirdetik a vasárnapi tüntetés szervezői az esemény Facebook-oldalán, ahol eddig 3400-an jeleztek vissza. A Március 15. térre tervezett megmozdulást az eddigi nagyobb tüntetésekért felelős csoportok szervezik. Mint írják: „Megteremtjük a hiteles alternatív nyilvánosságot. Újjászervezzük az érdekérvényesítés jelenlegi formáit. A kiszolgáltatottság ellen küzdőket összekötjük, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a társadalmi egyenlőségért.”

A 17 óra 30 perckor kezdődő tüntetésen fellép Jordán Adél és a Puszi együttes, majd beszédet mond Horgas Péter, Vágó Gábor, Varga Andrea és Tarnay Kristóf Ábel. Ami igazán különleges a korábbi megmozdulásokhoz képest, az a szónoklatok utáni fórumozás lesz, ahol akciócsoportokat alakítanak ki, és a tüntetők is hozzászólhatnak a témákhoz. Beszélgetnek majd a választási rendszerről, az új nyilvánosság kialakításáról, a valódi érdekképviselet formáiról és arról, hogy miként lehetne megfékezni a kiszolgáltatottak ellen irányuló politikát.

Itt van a tettek ideje!

Léptéket váltanak a tüntetések. A rendszerrel szembeni elégedetlenség tiltakozó energiáit építő erővé formáljuk át. Ha úgy érzed, hogy nem voltak…

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 17., 20:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?