Vádat emeltek Ligetvédők ellen, a kopaszokat meg nyilván kitüntetik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 17., 12:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság.

Kilenc ember ellen emelt vádat a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség, mert tavaly nyáron „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással” akarták megakadályozni a Hungexpo területén, a Liget Budapest projekt keretében megkezdett építési munkálatokat” – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-vel.

Több tucat rendőr és a Liget Krisztusa – Galéria

Képgalériánk a városligeti rendőri akcióról.

A vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember az elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét. Volt, aki felmászott a kerítésre és az ott elhelyezett geotextíliát szétvágta. Mindez azután történt, hogy aznap reggel elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítették a területet, miután a jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását. Ekkor számos tiltakozó ellenszegült, megakadályozva egy munkagép bejutását a területre. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak. Aznap este több százan vettek részt a Ligetvédők demonstrációján.

Az ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc embert, és közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróság felé.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 17., 12:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?