Újra behúzta a Fidesz Paksot

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 07:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bebiztosította magát a korábbi alpolgármester.

A Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták jelöltje, Szabó Péter simán megnyerte az időközi polgármester-választást Pakson. A voksok 68 százalékát szerezte meg – adta hírül az Index a Paksi Hírnök-re hivatkozva.

A Fidesznek a 2014-es csúfos vereség után újra sikerült nyernie. Süli János akkor nemcsak a polgármesteri posztot nyerte el a kormánypárt jelöltjével szemben, de jelöltjei besöpörték mind a nyolc egyéni képviselői helyet is.

Az időközi választáson négyen indultak, és bár az ellenzék nem indított jelöltet, a korábban MSZP-s színekben próbálkozó Mezősi Árpád számított Szabó legesélyesebb  kihívójának. A következő eredmény született:

  • - Szabó Péter (Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták): 3423 szavazat
  • - Mezősi Árpád György (független): 1423 szavazat
  • - Medveczki Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja): 111 szavazat
  • - Kerezsi László (Magyar Munkáspárt): 52 szavazat

A Tolna megyei Pakson azért kellett időközi voksolást tartani, mert a 2014-ben a Néppárt jelöltjeként polgármesterré választott Süli Jánost a paksi erőmű megépítéséért felelős tárca nélküli miniszterré nevezték ki. Paks vezetését így a korábbi fideszes alpolgármester, Szabó Péter vette át.

Szabó egyik első javaslata egy önkormányzati cég létrehozása volt; ennek tető alá hozása után a társaság igazgatóságába az összeférhetetlenség ellenére is kinevezték a Fidesz paksi elnökét, Kovács Sándort. Később a Népszava arról is írt hogy amikor a város kiemelt fejlesztési területek kijelöléséről döntött, az érintett ingatlanok közül kettő épp a Fidesz-elnök, Kovács Sándor tulajdonában van.

Jogszerűtlenül kapott zsíros állást a Fidesz paksi elnöke – derült ki pont az időközi választás előtt

Lázár János is arra célzott, hogy le kellene mondania. Miután a paksi erőmű megépítéséért felelős tárca nélküli miniszterré nevezték ki Süli János polgármestert, Paks vezetését a fideszes alpolgármester, Szabó Péter vette át. Az ő javaslatára hoztak létre egy önkormányzati céget, a Protheus Holding Zrt-t, amelynek igazgatóságába sikerült kinevezni a Fidesz paksi elnökét, bizonyos Kovács Sándort.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 07:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?