Tényleg összejöhet Orbánnak, hogy mindenkit le lehessen gyanúsítás nélkül is hallgatni

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 19., 12:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Azt fogjuk kiírni az országhatárra, hogy „ne szólj szám, nem fáj fejem”!

A Fidesz rendőrállamot akar kiépíteni – ez éppenséggel nem újság, de most tényleg olyan törvényt készülnek megszavazni, hogy Sztálin is elégedetten csettintene.

„Orbán Viktornak rendesen tele van a nadrágja, ha tízmillió magyart akar éjjel-nappal megfigyeltetni” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes, a DK alelnöke arról a legújabb fideszes törvényjavaslatról, amelynek alapján

bűncselekmény gyanúja nélkül is bárkit meg lehetne figyelni.

„Itt van az új III/III-asok kora” – folytatta Vadai, s egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a Terrorelhárítási Központ már most is bírói engedély nélkül végezhet megfigyelést, annak ellenére, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy az

ellentétes az emberi jogok európai egyezményével.

Más ellenzéki képviselők is megszólaltak a törvénytervezet kapcsán. Az ATV Híradójában Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke orwellinek nevezte az elképzelést. „Az Orbán-kormány mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy a hatalmát biztosítsa és visszaéljen ezzel a hatalommal. Ennek ezernyi jelét mutatta az elmúlt időszakban” – fogalmazott a politikus.

Nagy kérdés, hogy mit szól a dologhoz az MSZP, illetve az ilyesmire mindig is oly kényes LMP, lévén a büntetőeljárásról szóló új törvénycsomag része az a módosítás is, ami lehetővé tenné a gyanúsítás nélküli lehallgatást, magyarán azt, hogy bárkit le lehessen „törvényesen” hallgatni – ám ez kétharmados jóváhagyást igényel. A jelen lévő képviselők kétharmadának az OK-ját.

A Fidesznek nincs kétharmada, de ha pár képviselőt sikerül mozgósítania, vagy egyáltalán távolmaradásra bírnia,

akkor már másnap szerelhetik a poloskákat

fölfelé, és hallgathatják, hogy miről beszélsz a családtagjaiddal és üzletfeleiddel.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 19., 12:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?