Tarlósnak sok volt a zsidózás, népszavazást kezdeményez a római-parti gátról

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. szept. 12., 09:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerinte már nem szakmai vita folyik az ügyben.

A főpolgármester kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy budapesti ügydöntő népszavazást tartsanak a római-parti védműről.

Ezt az M1 hétfő esti műsorában Tarlós István azzal indokolta: már nem szakmai vita folyik az ügyben, és ma már nem is kezelhető. Megjegyezte, a népszavazás kiírásáról szóló esetleges közgyűlési döntést a Kúria írhatja majd még felül.

A műsorvezető felidézte, hogy az Egyesület a Római-partért Facebook-oldalán bejegyzést tett közzé, amelyben az olvasható: zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton 70 hektáron élőket. Erre az Együtt úgy reagált, ez a 30-as éveket idéző náci propaganda.

Csúnya zsidózásba torkollott a római-parti gát melletti kampány

Kevés az idő, minden eszközt bevetnek. Úgy tűnik, újabb szintre süllyedtek a Római-parti gátért lobbizó álcivilek. Az egyesület mai Facebook-bejegyzésében zsidózó retorikával próbálja lejáratni a gátat védő civileket. „Zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton a 70 ha-on lévőket! Betonfalat emelnének a Királyok–Nánási-nyomvonalon, kettéválasztva kerületünket!

Tarlós István kijelentette: amikor hallott az előbbiekről, akkor nála „betelt a pohár”. Úgy fogalmazott: biztos benne, hogy a parton kellene a védművet megépíteni, de ha már ezt a „kártyát is bedobják” és rögtön el is kezdték „felpumpálni a dolgot”, akkor legyen budapesti népszavazás. Erről majd a közgyűlés dönt szeptember 27-én.

A főpolgármester megemlítette: nem tudja megállapítani, hogy „kik és milyen motivációval jöttek elő” az említett „eléggé visszataszító” mondattal.

Az Index felidéz egy augusztus végi kutatást, amely szerint a budapestiek többsége nem szeretné a Római-parti mobilgátat, inkább a Nánási–Királyok útja menti gátat fejlesztené.

Érdekesség, hogy Tarlós egyszer már 2013-ban is bedobta a kerületi vagy fővárosi népszavazás lehetőségét, de végül semmi nem lett a dologból.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. szept. 12., 09:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?