Szél Bernadett: Mindenki észreveszi majd Ron Werber munkáját

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az LMP megduplázta népszerűségét, a párt nyitott az együttműködésre másokkal a korszakváltás érdekében. A Jobbik közeledéséből viszont nem kérnek.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje a Magyar Nemzetnek adott interjújában az ellenzéki összefogásra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy ha korszakváltást megtestesítő jelöltekről van szó, akkor nyitottak az együttműködésre, azaz akár hajlandók lennének visszaléptetni egy-egy jelöltjüket. Egyelőre azonban csak Gémesi György Új Kezdet pártjával van konkrét együttműködésük. „Ez az egész vita, ami az összefogás, együttműködés, koordinálás mentén kialakult, elveszi az energiát a lényegi dolgoktól.” Ugyanakkor a mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépne koalícióra az LMP.

A kampányról szólva Szél azt mondta, a felkészülés már zajlik, és napokon belül aláírja Ron Werber kampánytanácsadói szerződését. Werbertől ahhoz kért segítséget az LMP, hogy „a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni”. Szél azt is hozzátette, hogy

„Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.”

A párt miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy „akár fúj, akár havazik”, kint lesznek az utcákon, mert ki kell használni azt a hangulatot, hogy az embereknek kezd elegük lenni. Saját felmérésük szerint a párt már meg is duplázta népszerűségét.

false

Szél szerint sokak véleményével szemben az LMP mögött komoly szakembergárda áll. „A Fidesz agyatlan »sorosozásával« szemben” nekik már van oktatási, egészségügyi és béremelésről szóló programjuk is. Emellett Lányi András, Róna Péter, Bod Péter Ákos is segíti a párt munkáját.

Szél kormányra kerülve elsőként a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló isztambuli egyezményt írná alá, de ezt követné rögtön a bérrendezés, a többkulcsos adórendszer visszaállítása, és Hadházy Ákos vezetésével az antikorrupciós ügyeket kivizsgáló testület felállítása. Polt Péter személye szimbóluma az Orbán-kormánynak Szél szerint, ezért a legfőbb ügyész elmozdítása is kiemelten fontos.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Szél Bernadett
LMP
Ezt már olvasta?