Orbán Viktor szellemi természetű, rafinált keresztényüldözést vizionált Európába

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 13:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Arról kellett volna beszélnie, hogyan segítjük az üldözött keresztényeket, de arra jutott, mi magunk is azok vagyunk.

Ma nem az európai keresztényüldözésről akar beszélni, amely „szellemi természetű, kifinomult és rafinált módszerekkel dolgozik, kétségkívül igazságtalan, diszkriminatív, néha fájdalmas, és bár jár hátra tétellel, azért elviselhető”, ugyanakkor nem mérhető össze azzal a „brutális és fizikai” üldöztetéssel, amelyet Afrikában és a Közel-Keleten kell elszenvedni – mondta Orbán Viktor az Emmi keresztényüldözésről rendezett konferenciáján.

Aztán persze elég sokat beszélt Európáról. Azt mondta, Európa szellemi és politikai vezetőinek egy csoportja olyan kevert társadalmat akar létrehozni, amely néhány emberöltő alatt teljesen megváltoztatná a kontinens kulturális és etnikai arculatát, keresztény mivoltát, Magyarország viszont a fordítottját teszi annak, amit „Európa jelenleg művel”.

Balog Zoltán és a maiduguri püspök egy korábbi konferencián

Balog Zoltán és a maiduguri püspök egy korábbi konferencián

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Vagy hogy „a minket fenyegető legnagyobb veszély ma a keresztény gyökereit megtagadó európai elit közömbös, közönyös némasága, pedig a közel-keleti keresztények sorsa rá kellene ébressze Európát arra, hogy az, ami ott történt, bármilyen hihetetlen is ma még, velünk is megtörténhet”.

A valóban üldözött keresztényeknek szimbolikus kiállással – keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság (!) –, illetve helyben, pénzzel segít a magyar állam. Orbán ennek igazolását egyenesen az alaptörvényből vezette le. Felhívta a figyelmet: amikor az üldözött keresztények hazatérését támogatják, valójában egy küldetést teljesítenek, az alaptörvény ugyanis kimondja, hogy elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. okt. 12., 13:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?