Orbán Viktor a Hősök terén találkozott rengeteg fiatal rendőrrel, és rögtön azt hitte, ő a világ legkeményebb miniszterelnöke

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. jún. 17., 11:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De legalább a kormányfőnek van önbizalma.

Szombat délelőtt 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt a Hősök terén, ahol Orbán Viktor is megjelent, és ha már ott volt, beszédet is mondott. Az egy dolog, hogy a miniszterelnök még a rendőrök avatásán is csak migránsozni és brüsszelezni tud, de mintha a szokásosnál is nagyobb önbizalommal beszélt volna az ország szerepéről, ugyanis a kormányfő szerint Magyarország mutatta meg elsőként, hogy a népvándorlás megfékezhető és megállítható. Mondta ezt úgy, hogy a magyar határra felhúzott kerítéssel maximum más útvonalakra terelte a menekülteket, nem pedig megállította.

Ahelyett, hogy a rendőrök valódi szerepéről, kihívásairól és netán a kormány által nekik kínált életpályamodellről beszélt volna, Orbán a szokásos kormányzati propagandát tolta a fiatalok arcába, miszerint ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek, ha nem így tennénk, a migránsáradat elárasztaná Európát.

A magára büszke vezető

A magára nagyon büszke vezető

Fotó: MTI

Aztán Orbán Viktor úgy tett, mintha a fiatal rendőröknek csak a határvadászat juthatna a jövőben: „Önök a mai napon esküt tettek Magyarország és tágabb hazánk, Európa határainak védelmére”, majd felhívta a figyelmüket arra is, hogy szerinte a határvédelmet nem elég csak egyszer kiépíteni, újra és újra meg kell erősíteni, minden egyes nap fenn kell tartani. Ha nincs határvédelem és nincsenek bátor határvédők, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem, zavarodottság, düh és „emberek közé hajtó teherautók” vannak – mondta.

false

 

Fotó: MTI

Az 1206 rendőr tiszthelyettes kinevezése – a Készenléti Rendőrség háromezres létszámbővítésének negyedik ütemében – május 1-jétől, illetve július 1-jétől hatályos.

Az eskütételen Orbán Viktor mellett jelen volt Pintér Sándor belügy- és Simicskó István honvédelmi miniszter is.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. jún. 17., 11:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?