Milliárdosok vitája miatt bérelték fel a Black Cube-ot, akik a magyar civileket is megfigyelték

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 11., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mindezt elismerik, de azt mondják, a megfigyelésnek nem volt köze a magyar választáshoz.

Elismerte a Black Cube nevű exkémekből álló izraeli magánhírszerző cég, hogy ők álltak a magyar civilek tavaszi megfigyelése mögött, írja a 444, az izraeli Yedioth Ahronoth nevű izraeli újság angol nyelvű kiadására hivatkozva.

A cikk szerint a Black Cube cáfolta, hogy a magyar választást próbálták befolyásolni, sokkal inkább pénzügyi okok állnak a dolog hátterében. Egy Black Cube-illetékes ugyanis arról beszélt, hogy egy milliárdosok közti vita miatt bérelték fel őket. Egészen pontosan:

„ez egy üzleti vita Soros és egy másik befolyásos milliárdos között, ami több országot is érint gazdasági érdekek mentén, és nincs köze a magyar választásokhoz. Az állami tisztviselők egyszerűen kihasználták a nekik kedvező alkalmat.”

Ez lehet a magyarázat arra, hogy a magyar civilekkel folytatott beszélgetések titkos, megvágott hangfelvételei megjelentek a kormánysajtóban. A 444-nek egy titkosszolgálati témákban jártas forrás ugyanakkor azt mondta, egy ilyen jellegű titkosszolgálati eszközöket alkalmazó akcióhoz „nem csak a magyar, de még az izraeli politikai érdekeket is figyelembe veszik”.

A teljes sztori itt érhető el.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 11., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?