Mi történik az egykor baloldali ATV-ben?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 11., 07:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A baloldal fellegvára volt, most bulvártévét csinálnak belőle a Fidesznek – ezzel a címmel jelent meg terjedelmes írás tegnap a 444.hu-n az ATV irányváltásáról, melynek eredménye egy Orbán Viktornak kedves bulvártévé lehet.

A cikk részletesen foglalkozik a Fidesz-felé fordulás folyamatával: mint írják, a Hit Gyülekezetéhez tartozó, sokáig balos tévécsatornán egyre több kormányzati pénz jelent meg, a gyülekezet és az ATV átvette a kormány migránsozását, a Tv2-ből töltötték fel az állományt, és egyre sűrűbben fordul elő, hogy felülről beleszólnak a szerkesztői munkába. A folyamat ma ott tart, hogy az egyházat egykor üldöző Semjén Zsolt tart teológiai előadásokat az egyház akadémiáján.

Németh Sándor és Andy Vajna

Németh Sándor és Andy Vajna

Fotó: Németh Dániel

Az írásra egy Facebook-bejegyzésben Bednárik Imre, az ATV  hírigazgatója, egykori népszabadságos újságíró reagált, aki azután került a tévéhez, hogy Orbánék kinyírták a Népszabadságot:

„A 444.hu mai cikke kapcsán azt szeretném elmondani, hogy a Népszabadság 2016. október 8-i bezárásának napján az elsők közt hívott fel Németh Szilárd, az ATV akkori hírigazgatója, s már akkor jelezte, hogy szeretné, ha az ATV csapatát erősíteném. 2016. december 1-jétől dolgozom az ATV-nél, mindig hálás leszek érte, hogy befogadtak. Ez egy független, erős és fejlődő csatorna, ahol szabadon lehet dogozni. Büszke vagyok arra, hogy a csapathoz tartozhatom.”

 

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 11., 07:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?