Budapest szívében borult egymás nyakába a putyinista fajvédők európai élcsapata

szerző
- urfi -
publikálva
2017. márc. 19., 07:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Soros György az abortusszal, a homoszexualitással és migránsokkal akarja pusztulásba dönteni az európai civilizációt – hangzott el a freak show-nak is beillő konferencián.

Ha van olyan terület, amiben Magyarország tényleg egyre jobban teljesít, akkor az az európai szélsőjobb legfurcsább figuráinak idecsábítása. Sorra költöznek Budapestre Nagy-Britanniából, Franciaországból, Svédországból és még ki tudja honnan ideszalasztott, homályos hátterű „új jobboldaliak”. Ezek az emberek láthatóan aktívan keresik a kapcsolatot a magyar paramilitáris szervezetekkel, többen több szálon kapcsolódnak a Jobbikhoz is, de elismerik Orbán Viktor érdemeit is az etnikailag homogén társadalom kialakításáért folytatott harcban. És természetesen mind odavannak Putyinért.

A Narancs a közelmúltban két komoly cikket is közölt róluk. Nagy Gergely Miklós két brit újfasisztáról, James Dowsonról és Nick Griffinről, illetve az ő magyarországi bizniszeikről oknyomozott egy nagyot. B. Simon Krisztián pedig a svéd Daniel Friberggel és a francia Almássy Ferenccel beszélgetett egy jót.

 

Szombaton az ő hálózatépítő rendezvényüknek adott helyet a Magyarok Világszövetségének Semmelweis utcai székháza, ahol a Knights Templar International és az Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) konferenciázott ezzel az emlékezetes címmel:

Stop Operation Soros! – Nemzetközi konferencia a nyitott társadalom ellen

A megjelent Orosz Mihály Zoltán tarkója is

Orosz Mihály Zoltán tarkóján megcsillan a fény

Fotó: A szerző felvételei

A rendezvényen megjelent az oroszbarát európai széljobb három nagyágyúja:

– Nick Griffin, a holokauszttagadásért börtönbüntetésre ítélt egykori EP-képviselő

– James Dowson, a fegyverbirtoklásért, garázdaságért és rongálásért többször elítélt aktivista, számos szélsőjobboldali párt és mozgalom vezetője

– Daniel Friberg, a lopott fegyver birtoklásáért és később betörésért elítélt író és ideológus, A jobboldal visszatér című sikerkönyv szerzője

Utóbbi kettő csak a közönségben foglalt helyet, de a rendezvénynek valószínűleg kevésbé a nyilvános része volt fontos, hanem az, hogy a hasonló területen tevékenykedő, különböző országokból érkező emberek találkozzanak. Magának a konferenciának nem sok értelme volt: amikor késő délután megérkeztem a kis előadóterembe, kisszámú közönség hallgatta kis lelkesedéssel ugyanazokat a mondatokat, amiket valószínűleg amúgy is hallanak minden áldott nap.

A szünetben viszont remek zenét adtak:

Kezdéskor még nagyobb tömeg gyűlt össze, de a jelenlévők jelentős része katasztrófaturista volt, vagyis olyanok, akik röhögni jöttek. Ők, illetve az újságírók nagy része gyorsan feladta, és lelépett. A tudósításokból – például ebből meg ebből – kiderül, hogy Griffin vezérszónoki beszédében a cigánybűnözés és a Soros György vezetésével végrehajtott rasszista „zsidó terv” mellett meglepően nagy teret kapott az Auróra nevű közösségi hely és kocsma, amelyet Soros György magyarországi főhadiszállásaként írt le.

Talán ennyiből is látható, hogy ezeket az előadásokat tényleg nincs értelme elemezni, még csak gúnyosan vagy rémisztgetésként sem. A macedón Stop Operation Soros civil kezdeményezés vezetője arról beszélt, hogy Soros gyerekként zsidókat köpött be a náciknak, ma pedig ő tehet az albánok és a macedónok közti konfliktusról. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke és a KTI magyar „priorja” a 7 millió meggyilkolt magyar magzatról adta elő szokásos mondókáját, csak most az esemény tematikájára tekintettel néha hozzátette, hogy ez is Soros ármánya. Az Identitesz budapesti vezetője a genderőrületről beszélt.

Téglásy molinója

Téglásy molinója

 

Fellépett még az olasz Forza Nova alelnöke is. Ez a párt ugyanúgy ott volt 2015-ben a fasisztoid európai pártok szentpétervári csúcstalálkozóján (az ún. Nemzetközi Orosz Konzervatív Fórumon), mint a görög Arany Hajnal, a német Nemzeti-demokrata Párt – no meg Dowson és Griffin. Az, hogy az Identitesz, a nemzetközi identitárius franchise legismertebb magyar fiókja összeállt ezekkel a figurákkal, erős indikátora a szervezet, hm, külpolitikai vonzalmainak. (Nagy meglepetésnek persze nem nevezném, a nyugati identitáriusok egy része programszerűen dicsőíti Putyint, még ha nem is mindegyik kap pénzt az orosz titkosszolgálatoktól. Lásd ehhez az Átlátszó remek összefoglalóját!)

Előadott még a Jobbik által pénzelt Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke, és testületileg, egyendzsekiben megjelentek a Magyar Gárda folytatásának tekinthető Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai is. (Novák Elődöt előadni is hívták, de a Jobbik kitaszított egykori üdvöskéje csak a Facebookon méltatta a találkozót.) Vagyis a rohamosan néppártosodó Jobbiknak az még lazán belefér, hogy a szatellitszervezetei összeesküvés-elméleteket kiabáló fajvédőkkel szervezkednek.

Bár az elszántság látható, de a párttá alakuló Identitesznek és szövetségeinek nem lesz könnyű dolguk a szavazatokért folytatott küzdelemben, a Fidesz ugyanis a legkedvesebb témáik mindegyikét kormányprogrammá tette: a sorosozást, az abortusz, a multikulturalizmus és a bevándorlás elleni harcot, illetve a hagyományos értékek meg az etnikai tisztaság védelmét.

A konferencia végén az egész kis csapat összeállt egy képre:

Miközben elfelé sétáltam a Semmelweis utcán, utoljára azt láttam, ahogy Griffin, Dowson és Friberg beülnek a szomszéd épületbe, a kormány kedvenc jordán családjának, a Naffáknak a teaházába. Bevándorlók egymás között.

szerző
- urfi -
publikálva
2017. márc. 19., 07:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?