Ez is Magyarország: nincs védőnői szolgálat a településen, mert Balog Zoltán minisztériuma nem intézkedik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 16:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha védőnőhöz akarod vinni a gyerekedet, akár fél napot is kell utaznod!

Fél éve várják a minisztérium engedélyét Tiszasason arra, hogy a településen fogászat és védőnői szolgálat legyen. A helyieknek fél napot kell utazniuk, ha ellátásban akarnak részesülni – számolt be a Hír Tv portálja. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben már december óta nincs védőnői szolgálat, de megszűnt a fogorvosi ügyelet is. Ha valaki ellátásban akar részesülni, Tiszakürtre kell mennie, és bár hiába van közel a település, a helyközi járatokkal a menetrend és az átszállások miatt akár fél napig is tart az út.

Lehetne a faluban védőnői szolgálat és fogászat is, az önkormányzat is ezt szeretné, de fél éve hiába várják a szakhatóság engedélyét. A polgármester szerint ők mindent előkészítettek, még orvos is lenne a feladatra, csakhogy március óta hiába várják az engedélyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumából (Emmi). „Mi megoldottuk ezt a dolgot egyébként, tehát a tiszaugi rendelő, fogorvosi rendelőintézet alkalmas lenne közegészségügyi szempontból, és talán a tiszaugiak is hozzájárulnának, hogy néhány órát a sasiakat fogadják ott, ebben a rendelőintézetben” – mondta Gyói Gábor.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI/Balázs Attila

„A minisztérium engedélyét várják a hiányzó védőnői szolgálat betöltéséhez is. Az önkormányzat a szomszédos Szelevénnyel közös védőnői körzetben látja a megoldást, de a hatósági határozat megérkezéséig nem tehetnek semmit, a lakosok pedig aggódnak” – írja a portál, amelynek egy helyi apuka arról beszélt, nagyon szeretné, ha lenne már helyben védőnői szolgálat, mert négy kicsi gyereke van, és óriási költséget jelent nekik, amikor 20-30 kilométereket kell utazni a védőnőhöz.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 16., 16:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?