Bűnösnek mondta ki az osztrák bíróság a Népszabadság sírásóját

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 21., 11:14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

"Bevallotta tettét."

A magyar megyei lappiacot Mészáros Lőrincnek átjátszó Heinrich Pecinát bűnösnek mondta ki az osztrák bíróság múlt héten. Hűtlen kezelés és csalás miatt jogerősen 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a vállalkozót, aki ezen felül 288 ezer eurós büntetést is fizethet – írja a hvg.hu az osztrák APA hírügynökség nyomán.

Az osztrák Hypo Bank botrányait feltáró perben a bíróság bizonyítottnak látta, hogy Heinrich Pecina, valamint Josef Kircher, Tilo Berlin és Wolfgang Kulterer hűtlen kezelést követtek el, és utóbbi kivételével csalásban is bűnösnek mondták ki őket.

Pecina azért úszta meg felfüggesztett börtönbüntetéssel,

mert bűnsegédnek minősítette őt a bíróság, és figyelembe vette, hogy bevallotta tettét.

Amint azt a hvg.hu írja, az ügy középpontjában egy szakvélemény állt, amelynek a kifizetését a Hypo Bank úgy titkolta el, hogy eurómilliós tételben hamis számlát állítottak ki a Vienna Capital Partners (VCP) nevére. Ez a cég volt egyébként a Mediaworks tulajdonosa, amely a nevére vette a Népszabadság bezárását, mielőtt tavaly októberben eladta minden médiaérdekeltségét Mészárosnak Lőrincnek”.

PECINA

Fotó: MTI-Mohai Balázs

Az elítélt osztrák vállalkozó idén nyáron azonban újabb magyar vidéki lapokat vásárolt. A Media Development Management Kft. (MDM) milliárdokat fizethetett a Russmedia-lapokért, és újabb vásárlásokra is készülhet - írja a hvg.hu, megjegyezve, hogy a Russmedia-lapok felvásárlása politikai célzatra utal, s az osztrák bíróság döntése után azt is világosan láthatjuk, hogy milyen üzletektől nem riad vissza Pecina.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 21., 11:14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?