Andy Vajna tulajdonában a Lapcom kiadó

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A médiamogul bekebelezte a Borsot, a Délmagyarországot és a Kisalföldet is.

Tovább erősödik a kormánypárti befolyás a médiapiacon. Most épp a Lapcom Zrt. került kormányközeli kezekbe. A cég a részvényei száz százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Andy Vajna tulajdonában lévő Avalue Befektetési Kft.-vel, az  AV Investments leányvállalatával – tudta meg a HírTV.hu

A tranzakcióról a TV2-t és a Rádió 1-et is tulajdonló Vajna közölte: „A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat továbbfejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak, valamint hirdetőinek.”

A vásárlással a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld is a kormányközeli Andy Vajna birtokába került. A megyei lapok a Médiapiac összegzése szerint naponta 140 ezer példányban kelnek el, és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek, netes kiadásuk is százezres látogatottságú.

A lap úgy tudja, hogy a tranzakciót a nemrég szintén kormányközeli kezekbe került MKB Bank hitelezi.

Év elején részletesen beszámoltunk arról, hogyan vette át 12 megye újságját Mészáros Lőrinc. Alig egy hónapja derült ki az is, hogy a Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár megyében ténykedő Russmedia ahhoz a  H. Pecinához került, aki tavaly októberben egyik napról a másikra bezáratta a Népszabadságot, és átpasszolta Mészáros Lőrincék felé a Mediaworksöt. Most pedig elkelt Csongrád és Győr-Moson-Sopron megyei lapja is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 11., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?